Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За згодою територіальної громади ухвалені рішення з реорганізації 10-ти загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини

За згодою територіальної громади ухвалені рішення з реорганізації 10-ти загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини

Як зазначив під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ОДА Євген Савін, одним із головних завдань розвитку освіти в області є забезпечення умов стабільного функціонування й розвитку загальної середньої освіти та права учнів на доступність здобуття якісної освіти. Через зменшення учнівського контингенту, яке спостерігалося протягом останніх років, наповнюваність шкіл недостатня. Через це є потреба у скороченні мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

«Там, де діти не можуть отримувати якісну освіту у зв’язку з маленькою кількістю учнів, слабкою матеріально-технічною базою, органами місцевого самоврядування за згодою територіальної громади ухвалені рішення по 10-ти загальноосвітніх навчальних закладах, учні яких будуть переведені до шкіл з розвинутою шкільною інфраструктурою, де вони можуть отримати якісну освіту. Крім того, протягом лютого-травня 2013 року сільськими територіальними громадами надані згоди на реорганізацію 5-ти малочисельних шкіл», - сказав Євген Савін.

Крім цього, зауважив заступник голови ОДА, дисбаланс між скороченням мережі та учнівського контингенту призвів до наявності ще однієї проблеми - зменшення показника наповнюваності класів у загальноосвітніх навчальних закладах. Відповідно до нормативних вимог він повинен складати 30 осіб, але по області становить 19,3.

«Районними державними адміністраціями та міськими радами спільно з відділами освіти проведена робота з розробки перспективної мережі загальноосвітніх навчальних закладів на 2013/2014 навчальний рік. Тому необхідно переглянути наповнюваність 81-го класу загальноосвітніх навчальних закладів області та розглянути питання можливого об’єднання шкіл і створення філій на базі одного з об’єднаних закладів. Економічний ефект від запровадження районами та містами області всіх пропозицій дозволить місцевим бюджетам зекономити практично 6 млн. грн.», - підкреслив Євген Савін.