Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми завжди намагаємось знайти в бюджеті кошти на будівництво дитячих садків. Михайло Добкін

Ми завжди намагаємось знайти в бюджеті кошти на будівництво дитячих садків. Михайло Добкін

Говорячи про будівництво дитячих садків на Харківщині, Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» підкреслив, що в 2010-2012 роках була можливість знайти будівлі, які можна було в короткі терміни відремонтувати і відкрити їх як дошкільні установи. Але, на жаль, на сьогодні, список таких будівель практично вичерпаний.

«Зараз відкривати дитячі садки ми в основному можемо тільки через НВК, наприклад, організовувати дитсадок в одній з існуючих шкіл. Благо, в сільській місцевості така можливість є, там дуже багато малокомплектних шкіл. І таким чином ми відразу вирішуємо два завдання - зберігаємо малокомплектну школу і отримуємо можливість організувати дошкільне навчання майбутніх першокласників. Якщо шкіл немає, ми стоїмо перед проблемою будівництва нових садів або відкриття груп у садках вже існуючих», - сказав Михайло Добкін.

Голова ХОДА розповів, що область завжди намагається знайти в бюджеті кошти на будівництво дитячих садків.

«До кінця року ми порахуємо нові місця в дошкільних установах, порівняємо з попередніми періодами, з тими планами, які у нас були, і подивимося, як ми впоралися з цим завданням», - зазначив голова ХОДА.