Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області з'явиться робоча група з питань протидії незаконному втручанню у підприємницьку діяльність

У Харківській області з'явиться робоча група з питань протидії незаконному втручанню у підприємницьку діяльність

На Харківщині буде створена спільна робоча група, яка розробить механізм забезпечення ефективної протидії фактам незаконного втручання у підприємницьку діяльність та попередження тиску на суб'єкти малого та середнього бізнесу. Таке рішення було ухвалене 31 травня в ході засідання круглого столу з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області». «При прокуратурі, податковій, службі безпеки та інших структурах діють «гарячі» лінії з захисту прав підприємців, але на них надходить вкрай мало дзвінків. Причина одна – немає довіри, що це спрацює. Підприємці бояться зробити ще гірше. Ситуацію можна змінити тільки одним способом – зробити так, щоб людина, впевнена, що її перевіряють неправомірно або пред'являють вимоги, що не відповідають закону, зверталася до рівних собі. Якщо вона буде знати, що звертається до робочої групи, куди входять також представники бізнесу, довіри буде більше», – заявив в ході круглого столу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До робочої групи увійдуть представники прокуратури Харківської області, обласного управління МВС, Служби безпеки, територіального управління Міністерства доходів і зборів, Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Департаменту інноваційного розвитку промисловості та транспортної інфраструктури ХОДА, новоствореного Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА та громадських організацій, які займаються підтримкою бізнесу. Робоча група стане альтернативою «гарячої» лінії з захисту прав підприємців.

Губернатор також додав, що готовий ввести представника від тих громадських організацій, які входитимуть до робочої групи, до складу колегії облдержадміністрації. Також за результатами круглого столу планується створити в області Центр з правової допомоги суб'єктам підприємницької діяльності з метою підвищення правової грамотності підприємців та запобігання перешкод ведення підприємницької діяльності.

Теги