Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося заняття для слухачів Школи юного журналіста на обласному державному телебаченні

Відбулося заняття для слухачів Школи юного журналіста на обласному державному телебаченні

У студії Харківського обласного державного телебачення відбулося підсумкове заняття 2012/2013 навчального року для слухачів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. У ньому взяли участь ті учні, які пов'язують свою майбутню професійну діяльність з тележурналістикою. Вони вчилися працювати в кадрі, правильно тримати мікрофон, логічно і зрозуміло викладати інформацію телеглядачу. Редактор ХОД ТРК Жанна Бікшаєва і режисер ХОД ТРК Валентина Унтилова провели для учнів майстер-клас за методикою подачі новин у телевізійному ефірі і допомогли виправити цілий ряд недоліків, яких через недосвідченість припустились журналісти-початківці.

«Я дуже приємно здивована. Вони дуже наївно-щирі, але бажають багато чого досягти в цьому житті. Помітно, що вони вже поставили перед собою мету. Вже в цьому віці вони освічені, ерудовані й кмітливі, і у них вистачає внутрішньої культури. Завдяки Школі юного журналіста відкриваються нові таланти, а якщо людина заздалегідь ставить перед собою мету в житті, то набагато швидше може її досягти. Існує думка, що телебачення застаріває як формат. Але можна сподіватися, що в їх особі прийде нове покоління журналістів, яке вдихне в нього нове життя», – підкреслила Жанна Бікшаєва.

Слухачі Школи взяли участь у зйомках сюжету для програми «Етикет» Харківського обласного державного телебачення, а також записали власний короткий сюжет, який дозволив майбутнім тележурналістам продемонструвати всі вміння і навички, які вони придбали за рік навчання в Школі юного журналіста.

«Уміння красномовно викладати свої думки і думки інших, цікаво писати, захоплююче говорити дано не кожному. Для таких талантів у Харкові була створена єдина в Україні Школа юного журналіста. У 2010 році в ній відбулося перше заняття, і з того часу Школа працює вже третій рік поспіль. Я хочу висловити організаторам величезну подяку від усіх учнів і побажати відмінного літнього відпочинку», – зазначила учениця школи Зміївського району Марьям Сатуєва.

Теги