Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста на підсумковому занятті створили справжню газету

Учні Школи юного журналіста на підсумковому занятті створили справжню газету

Сьогодні відбулося останнє в цьому навчальному році заняття у Школі юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації Харківської ОДА. Учні Школи, які обрали газетну журналістику, в редакції газети «Слобідський край» за допомогою старших товаришів створювали справжню газету зі своїх інформаційних повідомлень, які вони підготували заздалегідь. Юних кореспондентів розділили на дві групи, кожна з якої складалася з головного редактора, коректора, верстальника і журналіста. Наприкінці практичного заняття обидві групи представили свої газети. Майбутні фотокореспонденти, у свою чергу, за допомогою фотокамери змогли відобразити роботу над газетою. Їх знімки не залишаться незатребуваними, а потраплять на газетні шпальти.

Самі ж юні кореспонденти були повністю захоплені роботою і з радістю відзначили, що завдяки заняттям у Школі вони дізналися багато нового про професію журналіста і зараз можуть застосувати знання на практиці. «Ми засвоїли три головні речі: потрібно працювати швидко, чітко, злагоджено. Тобто бути однією командою. Зараз ми вже можемо застосувати всі свої знання, які ми отримували з вересня, на практиці», - зазначила учениця Школи зі Зміївського району Євгенія Полях.

Те, що за рік майбутні «акули пера» багато чому навчилися, підтверджує і головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко. За її словами, для тих, хто мріє пов'язати своє життя з професією журналіста, Школа просто незамінна.

«За рік учні отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні. Це дуже важливо в нашій професії. Сьогодні школярі працювали над створенням однієї шпальти газети. Але вони її зробили самостійно від початку до кінця. Звісно, це тільки перші кроки, але кроки дуже успішні», - сказала Лариса Гнатченко.