Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні відбудеться останнє заняття у Школі юного журналіста в цьому навчальному році

Сьогодні відбудеться останнє заняття у Школі юного журналіста в цьому навчальному році

Управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації підіб’є підсумки роботи Школи юного журналіста у 2012-2013 роках. За цей час для юнкорів було проведено багато майстер-класів, лекцій, практичних занять, спрямованих на засвоєння школярами принципів роботи журналіста. Начальник управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації Вікторія Маренич розповіла, що останнє заняття цього року буде незвичним. Так, ті хто обрав роботу у газеті, будуть створювати справжню газету зі своїх інформаційних повідомлень, які вони підготували заздалегідь. Буде обрано головного редактора, коректора, верстальника і фотографа для того, щоб на базі газети «Слобідський край» юнкори за допомогою старших колег зробили справжню газету та змогли її видрукувати наприкінці практичного заняття. Майбутні фотокореспонденти будуть фотографувати, і їх знімки увійдуть до шпальт газети, а ті, хто навчався за напрямком «Тележурналістика» зроблять телевізійний сюжет у програму «Шкільне містечко» про те, як їх колеги робили газету власними руками.

«Це буде дуже цікаво, під час такого практичного заняття одразу стане зрозуміло, чого юнкори навчилися, які опанували навички. Кожний з учасників отримає по екземпляру газети, а на одному з екземплярів я хочу щоб усі юнкори розписалися, і ми залишимо його собі на пам'ять», – сказала Вікторія Маренич.

Після практичного заняття юнкорів чекає екскурсія до інформаційно-виставкового центру «Бузок», де вони ознайомляться з художньою експозицією та візьмуть участь у майстер-класі з виготовлення сучасних прикрас. Їх юнкори заберуть з собою як талісмани, щоб мрії обов’язково здійснилися.

«Зараз у центрі «Бузок» представлена експозиція «Початок» – це роботи художників, які не мають професійної освіти. І дуже символічно що діти, які сьогодні тільки починають свій професійний шлях, зможуть подивитися на те, що можна створити, маючи гаряче бажання до творчості», – зазначила Вікторія Маренич.

Теги