Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському художньому музеї відкрито виставку живопису Віктора Ковтуна «Життя, я закоханий в тебе…»

В Харківському художньому музеї відкрито виставку живопису Віктора Ковтуна «Життя, я закоханий в тебе…»

В Харківському художньому музеї відкрито виставку творів живопису народного художника України, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв, голови Харківської організації Національної спілки художників України Віктора Ковтуна. На заході були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ректори ВНЗ та любителі живопису. Михайло Добкін напередодні ювілею привітав Віктора Ковтуна з виставкою, а всім присутнім на відкритті виставки побажав отримати від неї якомога більше позитивних емоцій.

«Віктор Іванович Ковтун - людина для нашого регіону і для країни видатна. Людина, яка не перестає працювати. Людина, яка досягла вже величезного визнання не тільки в нашій країні, а й за її межами, продовжує постійно самовдосконалюватися і перебувати у творчому пошуку. Я думаю, що багато хто з присутніх так чи інакше пов'язані з Віктором Івановичем не тільки тому, що працювали або дружать, а ще й тому, що у багатьох є його роботи. Той, хто вважає себе хоча б аматором в розумінні значення і важливості живопису в культурному житті людини, той обов'язково буде намагатися придбати собі в колекцію яку-небудь роботу Віктора Івановича», - зазначив Михайло Добкін.

Довідка. Виставка «Життя, я закоханий в тебе…» приурочена до 55-річчя від дня народження майстра. До експозиції увійшло близько 80 картин, створених за останні п’ять років. До уваги харківського глядача вони представлені вперше. За жанровою спрямованістю це великоформатні композиції сакрального та історичного змісту, портрети, натюрморти, пейзажі, постановочні твори.

За сюжетно-тематичним спрямуванням це твори, присвячені батьківщині Віктора Ковтуна – Чернігівщині, його рідним і близьким. Портретну галерею продовжують представники культурно-мистецької еліти України та зарубіжжя, також представлені зображення храмів та святинь, хресних ходів, великодніх та різдвяних свят. Напередодні шевченківського ювілею представлена робота, присвячена Кобзареві. Значне місце в останні роки посідають у творчості художника арт-мандри, що знайшло втілення у роботах, пов’язаних з Чувашією (Росія), Чорногорією, Венецією, Сан-Маріно, Флоренцією, Китаєм.

Виставка працюватиме у залах Харківського художнього музею щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:00, в середу – з 12:00 до 19:30.