Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав дитяче містечко «Отрадне»

Михайло Добкін відвідав дитяче містечко «Отрадне»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав приватне дитяче містечко «Отрадне». Губернатор поспілкувався з дітьми та їхніми прийомними батьками, які мешкають в містечку, та передав їм подарунки: обладнання для настільного тенісу та солодощі. В ході спілкування мешканці містечка звернулись до голови ХОДА з проханням вирішити проблеми із доступом до мережі Інтернет та транспортним забезпеченням. Крім того, діти попросили Михайла Добкіна встановити на території містечка дитячий майданчик. Губернатор запевнив мешканців містечка, що ці проблеми будуть вирішені, а також дав доручення головам Борівської та Чугуївської райдержадміністрацій (діти та батьки саме з цих районів мешкають у містечку) посприяти в установці дитячого майданчика.

«Найголовніше, що тут є своя неповторна атмосфера, турбота один про одного, добрі, хороші і правильні стосунки між батьками і дітьми. Все інше такі дрібниці. Я думаю, світ не без добрих людей і, дивлячись на правильне ставлення до життя, інші люди будуть допомагати хоча б матеріально», - підкреслив Михайло Добкін.

Довідка. Допомогу у створенні дитячих будинків сімейного типу надають в області благодійні фонди та організації, одним із яких є Харківський обласний благодійний фонд «Соціальна служба допомоги». Фондом у 1998 році утворений на благодійні внески заклад інтернатного типу, розрахований на 40 дітей, до якого влаштовувалися сімейні групи дітей. Зараз на території дитячого містечка «Отрадне» 2 приміщення передані під дитячі будинки сімейного типу, які були утворені Борівською та Чугуївською районними державними адміністраціями. У даний час проводиться робота спільно з Харківською районною державною адміністрацією з передачі третього будинку під дитячий будинок сімейного типу. Його вихованцями стануть ті 7 дітей, які ще залишаються жити в умовах інтернатного закладу.

Станом на 25 травня 2013 року на території Харківської області нараховується 4719 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,1% від загальної кількості дітей віком до 18 років, що проживають у регіоні.

На кінець травня 2013 року в області утворено і працює 68 дитячих будинків сімейного типу та 317 прийомних сімей, в яких виховується 985 дітей. З початку року до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей влаштовано 48 дітей, що залишилися без батьківського піклування.