Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальний захист населення завжди був і залишається одним з основних напрямів державної політики

Соціальний захист населення завжди був і залишається одним з основних напрямів державної політики

Це в ході засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «За тим, у як держава вміє ставитися до соціально незахищених верств населення - тим людям, які без допомоги держави не можуть самостійно існувати, можна судити про зрілість держави, її спроможності до серйозних системних реформ в економіці, гуманітарній сфері та соціальній політиці», - сказав губернатор.

За його словами, у Харківській області більше 3 тисяч громадян перебувають на повному державному забезпеченні у будинках-інтернатах системи соціального захисту населення. Також Михайло Добкін підкреслив, що величезне значення в тому, що навіть при такому мізерному фінансуванні є можливість утримувати людей гідно, має робота трудових колективів.

«Робота важка, не кожен поїде навіть подивитися на той же самий психоневрологічний інтернат, а є люди, які перебувають там щодня і стикаються з дуже великими труднощами і проблемами. Відгуки людей, які знаходяться в геріатричних пансіонатах, про роботу персоналу завжди позитивні», - додав голова ОДА.