Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для Богодухівського психоневрологічного інтернату планується знайти нове приміщення

Для Богодухівського психоневрологічного інтернату планується знайти нове приміщення

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін за підсумками засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення дав доручення проаналізувати можливість переведення психоневрологічних і при необхідності геріатричних пансіонатів в приміщення дитячих будинків, які звільняються.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, гостро потребує нового приміщення Богодухівський психоневрологічний інтернат, де проживають 110 підопічних. Приміщення цієї установи побудовані в 20-х роках минулого століття, і на сьогодні не відповідають санітарно-гігієнічним нормативам.

Михайло Добкін зазначив, що, незважаючи на всі проблеми, керівники інтернатів не повинні сидіти склавши руки і чекати на допомогу. «Після приходу нового керівника Ржавецький психоневрологічний інтернат почав кардинально змінюватися. Туди вкладено багато коштів, сил, а найголовніше - душа. Умови утримання людей змінюються на очах при тому, що там такі ж проблеми, як і в Богодухівському психоневрологічному інтернаті - більшість будівель дореволюційні. Я підтримую пропозицію переводу Богодухівського інтернату в інше приміщення. Ми розглядаємо зараз таку можливість. Але я проти того, щоб керівники сиділи і чекали біля моря погоди. Коли інтернат переїде в новий будинок невідомо, а порядок в нинішніх приміщеннях необхідно наводити», - підкреслив голова ХОДА.

Також буде розглянуто питання про розширення геріатричного пансіонату в селищі Вільча Вовчанського району.