Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підбито підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області

Підбито підсумки щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області

21 березня в Харківській області розпочалася щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля», а сьогодні в ході селекторної наради ХОДА були підбито її підсумки. За час акції на території Харківської області ліквідовано 1664 стихійних звалища (130% від плану), впорядковано території 1561 кладовища (100%), 893 братських могил і почесних поховань, території 522 парків і скверів (100%). «Виконана велика, серйозна робота. Її результати очевидні, і це цінують люди – як жителі області, так і ті, хто часто буває у нас. Кожен, хто в'їжджає на Харківщину, відзначає, що чистіше нашого регіону немає. Це дійсно так. Звичайно, вони оцінюють нашу область за її головними дорогами і дорогами загальнодержавного значення. Я хочу відзначити, що у нас повинні бути в повному порядку не тільки головні магістралі, а й місцеві дороги у всіх населених пунктах. Ця чистота і краса – запорука гарного настрою і якісної роботи», – підкреслив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Він подякував керівникам всіх підрозділів – державної екологічної інспекції, санепідемслужби та інших, – які і в свята, і у вихідні моніторили ситуацію і працювали з районами.

Як повідомив перший заступник директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Сергій Дорошенко, у суботниках взяло участь більше 4,6 тисяч зареєстрованих безробітних. Також значно активніше в порівнянні з попереднім роком залучалися до тимчасових робіт з благоустрою шкільна та студентська молодь – близько 100 тис. осіб. З їх участю працівниками освітніх установ проведено заходи з прибирання більше 6 млн. кв. м території, висаджено більше 5 тисяч дерев і 4600 кущів.

Обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведена робота з наведення порядку в державному лісовому фонді – очищено 227 га території, ліквідовано 310 сміттєзвалищ та вивезено 187 куб. м сміття. Прибрана прибережна зона річок Сіверський Донець, Уди, Лопань, Вовча, упорядковано 19 джерел, на території 1070 га висаджено понад 7 млн. саджанців.

Вздовж магістральних доріг райдержадміністраціями та Службою автодоріг Харківської області очищено 583 га узбіч та лісосмуг, ліквідовано 138 звалищ, впорядковані автопавільйони, прибраний змет, побілені стовбури дерев і бордюрний камінь.

Валентин Дулуб дав керівникам РДА та мерам міст обласного значення завдання виправити нечисленні недоліки, що залишилися, в найкоротші терміни.