Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині рівень розрахунків споживачів за електричну енергію становить 98,2%

На Харківщині рівень розрахунків споживачів за електричну енергію становить 98,2%

На сьогодні рівень розрахунків споживачів за електричну енергію, спожиту в поточному році, становить 98,2%. Заборгованість - 260 млн. грн. Середній показник розрахунків за електроенергію по районах області в середньому становить 103,4%, по м. Харкову - 105,5%. При цьому всі райони та міста забезпечили платежі на 100% і більше. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Микола Муригін.

За його словами, промислові та сільськогосподарські підприємства за спожиту електроенергію розрахувалися на понад 100%. Разом з тим, в числі великих боржників залишається завод ім. Малишева, борг якого становить 2,6 млн. грн.

«Населення області в цілому забезпечило повну оплату за електроенергію - 105%, установи та організації, що фінансуються з місцевих бюджетів, розрахувалися на 107%, установи та організації, що фінансуються з державного бюджету, забезпечили майже 100% оплати за електроенергію. Але загальна сума боргу становить 1,1 млн. грн. У числі великих боржників: Холодногірська виправна колонія №18 - 312 тис. грн. боргу, Олексіївська виправна колонія №25 - 52 тис. грн., Інститут проблем кріобіології і кріомедицини - 224 тис. грн.», - підкреслив Микола Муригін.

Також він додав, що по установах Міністерства оборони України за останній місяць відбулися значні оплати. У 7 разів скорочена сума боргу. На сьогодні заборгованість становить 402 тис. грн. Розрахунки житлово-комунальних підприємств становлять 64,2%. Загальна сума боргу 199 млн. грн. Основна частина боргу - КП «Водоканал» - 99% від загальної суми боргу або 196,7 млн. грн. Районними підприємствами області поточне споживання енергії сплачено на 30%. До кінця місяця очікується проведення протоколів реєстру по пільгах та субсидіях на 917 тис. грн.