Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для держав дуже важливо об'єднуватися та співпрацювати

Для держав дуже важливо об'єднуватися та співпрацювати

Про це в ході роботи III Міжнародного форуму «Україна - ЄС: новий рівень кооперації» розповів консул Генерального консульства РФ у Харкові Віталій Богданов. «Світ дуже швидко розвивається, і все більшою стає взаємозалежність між державами. І тому дуже важливі форми об'єднання держав, форми співпраці, завдяки яким ми зможемо вирішувати питання наркотрафіку, тероризму або економічні проблеми. І не тільки вирішувати, а не допускати їх виникнення в подальшому», - сказав він.

Віталій Богданов також висловив надію, що на форумі будуть розроблені нові, ефективні форми співпраці між державами.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат подякував за запрошення на Міжнародний форум і зазначив, що саме на таких заходах виникає безліч цікавих дискусій на тему євроінтеграції.

«Подібні дискусії регулярно відбуваються в нашій країні в день Європи, під час численних зустрічей українських, польських студентів і студентів з країн ЕС. Два роки тому Польща видала 17000 віз для студентів, торік - 44 000. З кожним роком все більше студентів, наукових співробітників, бізнесменів працюють у Польщі і Євросоюзі. І ми дуже раді цьому, адже ми розуміємо, що необхідно розвивати співпрацю з нашими східними сусідами», - сказав Ян Гранат.