Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відновлені всі районні Будинки культури

У Харківській області відновлені всі районні Будинки культури

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян України до культурних послуг. Зокрема, протягом 2011-2012 років проводилася робота з відновлення районних Будинків культури, ремонту сільських клубів районів області, закуповувалося нове обладнання. Завдяки цьому Будинки культури та окремі сільські клуби вже вийшли на новий якісний рівень, до якого в області планують привести всі центри культури. Яскравим прикладом проведеної роботи є Вільшанський Будинок культури Дергачівського району, який за результатами конкурсу-огляду клубних закладів сільської місцевості Харківщини посів перше місце.

Як розповіла представникам ЗМІ в ході прес-туру в Дергачівський район директор Вільшанського Будинку культури Марине Карпенко, клуб був заснований в 1925 році. Зараз завдяки проведеним у 2012 році ремонтним роботам рівень матеріально-технічної бази оновленого Будинку культури відповідає всім сучасним стандартам.

«Ольшанський БК забезпечений звукопідсилюючою апаратурою, необхідною оргтехнікою, а також сценічними костюмами. У 2012 році придбано новий одяг сцени, театральні крісла, меблі. Зараз в Будинку культури діє 11 клубних формувань різних напрямків, в яких виховується 178 дітей, віком від 6 до 18 років», - сказала Марине Карпенко.

Всього на території Дергачівського району працює 16 культурних установ. Тобто, за словами директора Будинку культури Дергачівського району Наталії Бондаренко, практично в кожному селі є центр культури.

«Районний Будинок культури є флагманом культури Дергачівського району. При районному Будинку культури працює 34 гуртки різних напрямків: вокальні, хореографічні, театральні гуртки. Також є спортивні секції, фітнес, секції любителів доміно і фольклорні колективи. Будинок культури приймає у стінах понад 600 учасників самодіяльності. Половина з них діти та молодь. Але ми пишаємося й тим, що люди старшого покоління також рівноцінно відвідують наш Будинок культури», - зазначила Наталія Бондаренко.