Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває ремонт доріг

У Харківській області триває ремонт доріг

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в даний час робота дорожніх підприємств області спрямована на ліквідацію ямковості на проїжджій частині, прибирання сміття, ремонт і фарбування обстановки шляху (дорожніх знаків, колесовідбійників, огорож, маркувальних стовпів тощо). Станом на 23 травня на дорогах загального користування в Харківській області було ліквідовано 142,5 тис. кв. м ям з 200 тис. кв. м. Вся мережа доріг загального користування в області становить 9634,4 км. Щодня поточним ремонтом зайняті до 60 бригад та 4 наявні у ДП «Харківський облавтодор» струминні машини.

Також розпочато роботи з освоєння субвенції з державного бюджету на автомобільних дорогах комунальної власності. У м. Куп'янськ виконано робіт на суму 95 тис. грн., в Люботині – 72 тис. грн., Харкові – 670 тис. грн., Сахновщинському районі – 60 тис. грн., Золочівському районі – 100 тис. грн. Загальне виконання становить 997 тис. грн.

Велика увага приділяється прибиранню сміття та фарбуванню обстановки шляху вздовж доріг загального користування. Роботи з покосу трави і вирубки порості ведуться на автомобільних дорогах державного значення: Київ-Харків-Довжанський (Полтавський та Донецький напрямки), Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта (Дніпропетровський напрямок), Харків-Красноград-Перещепине (Дніпропетровський напрямок), Харків- Щербаківка (Бєлгородський напрямок), Чугуїв-Мілове (Луганський напрямок), Харків-Охтирка (Сумський напрямок).

8 бригад зайняті фарбуванням автопавільйонів, стійок знаків, бар'єрного та перильного огородження на мостах на трасі Київ-Харків-Довжанський. Крім того, на автодорогах Київ-Харків-Довжанський (Полтавський напрямок), Харків-Охтирка (Сумський напрямок) та Харків-Красноград-Перещепине (Дніпропетровський напрямок) була оновлена ​​розмітка.