Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 червня закінчується прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

1 червня закінчується прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

1 червня завершиться прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Як повідомив сьогодні в ході засідання організаційного комітету конкурсу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, в даний час першорядним є питання, пов'язане з залученням в Харківську область інвестицій, а проведення подібних конкурсів – це ефективний спосіб підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також активізації в ньому бізнес-активності. «Основна причина, що гальмує надходження в область інвестицій, пов'язана з тим, що інвестори не бачать наші території і наші умови, а також налякані можливістю корупції. Яким чином можна залучити інвесторів хоча б на першому етапі? Надати і поширити інформацію про те, що можна робити на території нашої області, які для цього є ресурси і показати, що керівники готові на перших етапах допомагати інвесторам. Це створить Харківщині конкурентні переваги», – зазначив він.

Андрій Моченков підкреслив, що в даний час, судячи з настрою керівників підприємств, адміністрацій і міст обласного значення, а також темпам подачі заявок, очікується, що їх буде близько 300. Одні з найбільш активних у цьому питанні районів – Чугуївський, яким представлено 12 проектів, Нововодолазький – 9, Лозівський – 8. Найгірша ситуація на даний момент спостерігається в Коломацькому районі, де робота тільки-тільки розгортається. Багато заявок подано харківськими підприємствами і очікуються великі інфраструктурні проекти, пов'язані з розвитком території м. Харкова.

«Навіщо потрібна участь у конкурсі? Органам влади це допомагає визначити головні напрямки розвитку і вчитися шукати джерела фінансування. Компаніям це дозволяє побачити перспективи зростання капіталізації, а сьогодні це демонструє, наскільки компанія конкурентоспроможна і цікава для партнерства. Проводячи такий конкурс, по суті, ми проводимо дослідження ринку, і учасники під час підготовки свого проекту починають краще розуміти свого споживача», – повідомив директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка.

Підсумки конкурсу будуть підбиті 6 вересня на Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», коли відбудеться презентація кращих робіт і вручення нагород проектам-переможцям.

Подати заявку на участь у конкурсі можна відправивши на адресу оргкомітету заповнену форму опису проекту.