Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерану ВВВ Дмитру Шевченко вручено орден «Червона Зірка», який він не міг отримати 68 років

Ветерану ВВВ Дмитру Шевченко вручено орден «Червона Зірка», який він не міг отримати 68 років

Сьогодні у селі Мартинівка Красноградського району відбулося урочисте вручення ордену «Червона Зірка» ветерану Великої Вітчизняної війни Дмитру Івановичу Шевченко, який з невідомих причин до нинішнього часу не був йому вручений. Відзнаку вручали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов.

«Через 68 років орден знайшов героя. Дуже символічно, що це відбулося в рік 70-річчя визволення Харкова та області від фашистських загарбників. До того часу, поки не поховають останніх солдатів і не буде вручена остання нагорода, ми не маємо права сказати, що ми виконали наш обов'язок», - сказав Сергій Чернов.

«Я дуже вдячний всім, хто дбав про те, щоб мені дали цей орден. Я вже не чекав. Я думав, що ніколи його не отримаю. Адже минуло занадто багато часу. Спасибі Вам велике», - подякував ветеран Великої Вітчизняної війни Дмитро Шевченко.

Довідка. Восени минулого року під час особистого прийому громадян до голови Харківської обласної ради Сергія Чернова звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни Дмитро Іванович Шевченко, 1926 р.н., який проживає у селі Мартинівка Красноградського району, з проханням сприяти в отриманні нагороди – ордена «Червона Зірка». Наказом командира 229 Стрілецької Дивізії 21-ї Армії Першого Українського Фронту від 10 червня 1945 року його нагородили орденом «Червона Зірка». Зважаючи на похилий вік Дмитра Шевченка, Харківська обласна рада звернулась до низки офіційних інстанцій Російської Федерації та України з проханням у прискореному порядку прояснити ситуацію, а в разі підтвердження інформації – сприяти врученню відзнаки. За активної участі Генерального консульства Російської Федерації у Харкові орден Дмитра Шевченка доставлено в Харків.