Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розроблено Програму розвитку виробництва сільськогосподарських машин та устаткування до 2020 року

На Харківщині розроблено Програму розвитку виробництва сільськогосподарських машин та устаткування до 2020 року

Про це на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що питання ухвалення державної цільової програми розвитку вітчизняного сільгоспмашинобудування дуже важливе для Харківщини.

«Без державної підтримки на нинішньому етапі дуже важко буде вітчизняному сільськогосподарському машинобудуванню, тракторобудуванню завойовувати внутрішній ринок. А без освоєного внутрішнього ринку, який є головним помічником, фундаментом, на якому може сьогодні стояти наша вітчизняна промисловість, ми нікуди не зрушимо», - сказав голова ХОДА

Михайло Добкін зазначив, що сьогодні у держави, на жаль, немає чіткої, продуманої політики з підтримки і просування вітчизняного виробника складної сільськогосподарської техніки.

«Ми разом з керівництвом харківського тракторного заводу розробили концепцію державної цільової Програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення для обробки грунту на період до 2020 року. Мені дуже б хотілося, щоб за допомогою депутатів Верховної Ради від нашого регіону ця концепція була пролобійована в Кабінеті Міністрів», - підкреслив Михайло Добкін.