Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота метрополітену має бути побудована на нормальній фінансовій основі. Михайло Добкін

Робота метрополітену має бути побудована на нормальній фінансовій основі. Михайло Добкін

Сьогодні всередині Харківського метрополітену все працює на поповнення дохідної частини цього підприємства, але цих коштів недостатньо. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Робота багатотисячного колективу метрополітену, який перевозить на добу майже мільйон людей, повинна бути побудована на нормальній фінансовій основі. Якщо ми говоримо про безпечний, зручний та доступний вид транспорту, ми повинні розуміти, що він не буде працювати безкоштовно. Та ціна на проїзд у метро, котра існує на сьогодні, змушує підприємство балансувати на межі виживання. Щоб гарантувати безпеку на тривалий період, і щоб таке непросте підприємство, як метрополітен, працювало без збоїв, недостатньо просто вчасно виплачувати заробітну плату. Необхідне постійне обслуговування рухомого складу, шляхів і всіх складних конструкцій», – зазначив губернатор.

Михайло Добкін висловив надію, що переважна більшість людей, які користуються метрополітеном, хоч і не в захваті від підвищення вартості проїзду, але з розумінням поставиться до такої вимушеної міри.