Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якби не книга Мілен Демонжо «Харьковская сирень», наш фестиваль міг бути зовсім іншим. Михайло Добкін

Якби не книга Мілен Демонжо «Харьковская сирень», наш фестиваль міг бути зовсім іншим. Михайло Добкін

Виступаючи під час церемонії урочистого відкриття V кінофестивалю «Харьковская сирень», голова Харківської облдержадміністрації, голова оргкомітету фестиваля Михайло Добкін привітав усіх присутніх у залі і нагадав, що своїм народженням фестиваль зобов'язаний літературному талантові французької кіноактриси Мілен Деможно, по матері – харків'янки. «Хто знає, як склалася б доля фестивалю і чи з'явився б він взагалі, якби не трагічна життєва історія Клавдії Трубникової, талановито описана її дочкою, французькою актрисою Мілен Демонжо, у книзі «Харьковская сирень». Це і послужило назвою кінофестивалю. Все могло скластися інакше, фестивалю могло б не бути або він був би абсолютно іншим», – зазначив губернатор.

У свою чергу Мілен Демонжо, яка з першого дня є Почесним президентом кінофестивалю «Харьковская сирень», повідомила, що рада вже котрий рік поспіль ступати на харківську землю, і поділилася з глядачами своїми враженнями.

«Мені хочеться сказати одну дуже важливу річ. Кожен раз, коли я приїжджаю на «Харьковскую сирень», я відчуваю себе не Мілен Демонжо, а дочкою харків'янки Клавдії Трубникової. Довгого життя фестивалю, і нехай у Харкові завжди квітне бузок», – побажала вона.