Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Урочисто відкрито V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень»

Урочисто відкрито V Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень»

В Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» 17 травня відбулася урочиста церемонія відкриття V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін, Харківській міський голова Геннадій Кернес, Почесний президент кінофестивалю, французька кіноактриса Мілен Демонжо. Серед почесних гостей фестивалю – французька актриса, виконавиця ролі Анжеліки в однойменній серії кінокартин Мішель Мерсьє, російська та українська актриса театру і кіно Світлана Живанкова, президент українсько-французької асоціації «Весна» Уляна Чайковська і французький фахівець з 3D-графіки Олів'є Кауфер.

Почесні гості та члени журі кінофестивалю прибули до Палацу студентів у супроводі байкерів і під бурхливі оплески публіки, що їх очікувала, увійшли всередину килимовою доріжкою бузкового кольору.

«Харків заслужив право мати власний кінофестиваль хоча б завдяки сукупності талановитих людей, які народилися і працювали на цій землі і так чи інакше були пов'язані з кінематографом. Завдяки «Харьковской сирени» у нас з'явилася можливість показати світу незаслужено забуті імена великих і талановитих наших земляків, які в епоху становлення кінематографа робили все для того, щоб кіно стало улюбленим для мільйонів людей. Харківський кінофестиваль дає можливість проявити себе багатьом талановитим молодим кінематографістам. Ту нішу, яку обрав для себе Харків, – короткий метр – напевно, у нас вже не відбере ніхто», – зазначив у своїй вступній промові Михайло Добкін.

До складу журі фестивалю увійшли: російський актор, письменник, сценарист і публіцист, заслужений діяч мистецтв Росії Аркадій Інін, український актор, заслужений артист України Олексій Колесник, заслужені артисти Росії Людмила Гладунко і Борис Токарєв, харківський кінокритик Володимир Миславський. Голова журі – режисер, сценарист, член Союзу кінематографістів Росії Володимир Фокін.

Учасники змагатимуться у 7 номінаціях, і в ході церемонії закриття переможцям будуть вручені почесні призи з символічною гілкою бузку.