Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині працевлаштовано майже 95% випускників 2012 року, які навчались за державним замовленням

На Харківщині працевлаштовано майже 95% випускників 2012 року, які навчались за державним замовленням

Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив директор Департаменту науки та освіти ХОДА Роман Шаповал. «Із загальної кількості випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» і «магістр», працевлаштовано майже 95% випускників. Отримали направлення для роботи в сільській місцевості із загальної кількості працевлаштованих випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» - 19%, «магістр» - 10%. Більше 70% випускників, що працевлаштовані в сільській місцевості, отримали направлення на роботу в Харківську область», - повідомив він.

За словами Романа Шаповала, абітурієнти з сільської місцевості мають змогу вступити до вищих навчальних закладів за державними квотами. Прийом абітурієнтів до вищих навчальних закладів за встановленою квотою здійснюється на підставі цільових направлень, що видаються абітурієнтам, які постійно проживають у сільській місцевості.

«Після закінчення навчання випускники вищих навчальних закладів, які зараховувалися за цільовими направленнями згідно з установленою квотою, розподіляються і направляються в розпорядження Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних та районних держадміністрацій, Укрзалізниці, Держмитслужби», - повідомив він.

Цього року встановлена квота не повинна перевищувати 75% обсягу державного замовлення на підготовку фахівців з кожної спеціальності у вищих сільськогосподарських, 50% – у вищих педагогічних та у вищих навчальних закладах залізничного транспорту, митної служби і 25% – в інших вищих навчальних закладах.

Минулого року на І курс до ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності за денною формою навчання за квотами було зараховано 5531 особу, що становить 26% від загальної кількості зарахованих.