Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Бузок» відкрилася фотовиставка «Миттєвості "Харьковской сирени"»

В галереї «Бузок» відкрилася фотовиставка «Миттєвості "Харьковской сирени"»

16 травня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася фотовиставка «Миттєвості "Харьковской сирени"», в експозиції якої представлені найбільш значущі моменти чотирьох минулих фестивалів короткометражного кіно «Харьковская сирень». У церемонії відкриття взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич та народний артист Російської Федерації, президент журі фестивалю, почесний громадянин Харкова Володимир Фокін.

«За миттєвості "Харьковской сирени"», які ви сьогодні можете побачити завдяки нашій фотовиставці, я хотіла б подякувати Дмитру Верещинському, – зазначила Вікторія Маренич. – Завдяки погляду фотохудожника він встигає викрити те, що ми не встигаємо побачити, тому що, як правило, дивимося на щось одне і концентруємо свою увагу на певних деталях. Робота фоторепортера та фотохудожника полягає в тому, щоб побачити дещо більше, ніж помічає людське око. Тут всі 4 роки нашої роботи і всіх тих приємних миттєвостей і зустрічей, які нам подарувала "Харьковская сирень"».

Вона додала, що для виставки було відібрано 49 фотографій. Частина з них вже була раніше опублікована різними місцевими та всеукраїнськими виданнями.

«Тут 49 фотографій, але їх могло б бути і 149, і більше. Чому саме ці? Нам здалося, що вони створюють певний настрій і дозволяють відчути атмосферу того незабутнього свята, яке було під час минулих фестивалів. Частина життя зображених тут людей назавжди міцно пов'язана з Харковом», – підкреслила Вікторія Маренич.