Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Печенізькому водосховищі буде активізовано боротьбу з браконьєрами

На Печенізькому водосховищі буде активізовано боротьбу з браконьєрами

У 2012 році керівництвом Харківської області поставлено завдання щодо відродження біоресурсу і загального впорядкування Печенізького водосховища. В рамках цієї роботи восени 2012 року у водоймище було випущено близько 300 тисяч мальків товстолоба та білого амура, такою ж кількістю мальків вагою по 200 - 250 грам водосховище було зариблено навесні цього року. У той же час на Печенізькому водосховищі велика кількість браконьєрів займається незаконним виловом риби, що заважає нормальному відродженню екосистеми. «Тільки за квітень ми зняли 131 сітку, а за травневі свята - ще близько 54 риболовецьких сіток. Дуже багато їх знімається, але, на жаль, люди думають, що це тимчасовий процес, і продовжують ставити нові. Я хочу сказати, що ця робота буде вестися постійно, тому хотілося б порекомендувати тим, хто цим займається, не витрачати гроші на купівлю сіток, тому що їх все одно знімуть», - заявив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

За його словами, в області буде активізовано боротьбу з незаконною установкою сіток, крім цього буде жорстко контролюватися вихід на воду риболовецьких суден. Всі ці заходи спрямовані виключно на боротьбу з браконьєрами, але ніяк не торкнуться рибалок-любителів, а також людей, які приїжджають відпочивати на Печенізьке водосховище.

«Любительський лов ми завжди тільки вітаємо. Більше того, після початку нашої роботи з боротьби з браконьєрами ми отримали багато хороших відгуків від людей, тому що у водосховищі з'явилася риба, стало менше катання по воді без жодних правил. Людям там комфортніше відпочивати. Тому ми будемо це продовжувати і досягнемо тієї мети, яка поставлена ​​губернатором Харківської області Михайлом Добкіним, - наведення там порядку, відродження біоресурсу, очищення води», - підкреслив Віталій Панов.