Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Акції, спрямовані на профілактику ВІЛ/СНІДу, гепатитів В і С, планується проводити у всіх ВНЗ Харкова

Акції, спрямовані на профілактику ВІЛ/СНІДу, гепатитів В і С, планується проводити у всіх ВНЗ Харкова

На території Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» сьогодні проводиться акція, спрямована на профілактику ВІЛ/СНІДу, гепатитів В, С. Вона проводиться в рамках Всеукраїнської акції, присвяченої Всесвітньому дню пам'яті померлих від СНІДу. Організаторами її проведення на Харківщині стали Департамент у справах молоді та спорту ХОДА спільно з Департаментом науки і освіти та БФ «Благо».

Заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді - начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав і можливостей Євген Шаньшин розповів, що дана акція - перша.

«Акція пробна, вирішили оцінити, наскільки це актуально для молоді. За результатами ми бачимо, що це питання дійсно дуже важливе, і ми вже готуємо план заходів на осінь, коли студентство повернеться з канікул. Подібні акції ми плануємо проводити на територіях всіх ВНЗ міста. Наше завдання - привернути увагу людей до профілактики таких захворювань як гепатит, ВІЛ/СНІД та багато інших », - сказав Євген Шаньшін.

Протягом акції будь-хто в пересувній лабораторії може здати кров на експрес-аналіз. Результати стають відомі протягом 15 хвилин. Також можна отримати медичну консультацію та дізнатися, в яких лабораторіях Харкова можна здати аналізи на захворювання, що передаються статевим шляхом. Крім того, студентам надається інформація про репродуктивне здоров'я та формування здорового способу життя.

Теги