Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області виконується план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги

У Харківській області виконується план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги

На Харківщині складений великий план заходів з відзначення 70-річчя Великої Перемоги з 2013 по 2015 рік. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, вже з початку року цей план активно реалізується в усіх районах області. «Відповідно до Указу Президента України щодо святкування 70-річчя Великої Перемоги в Харківській області розроблено план заходів на 2013 - 2015 рр., який затверджений головою обласної адміністрації Михайлом Добкіним. План дуже великий і вже виконується в цьому році. Зокрема, на початку лютого в Борівському районі стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України!». Перший етап естафети закінчився в березні в Ізюмі, другий етап розпочнеться в серпні в Богодухові, і закінчиться естафета 19 вересня у Зачепилівському районі, коли виповниться 70 років з дня визволення Харківської області», - розповів він.

Також були проведені пам'ятні заходи 14 лютого на залізничному переїзді села Пилипівка, 1 березня в селі Таранівка за участю онуків Петра Широніна, 9 березня в селі Соколово.

«Дуже масштабні заходи відбудуться 9 травня. На Меморіалі Слави о 8:00 відбудеться покладання квітів у пам'ять загиблих героїв, а о 10:00 на площі Свободи розпочнеться військовий парад. До свята у всіх школах, бібліотеках будуть проведені різні конкурси, тематичні виставки, оновлені експозиції. Заходи заплановані до 2015 року», - розповів Володимир Зінченко.