Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дитячій залізниці «Мала Південна» розпочався новий сезон руху поїздів

На дитячій залізниці «Мала Південна» розпочався новий сезон руху поїздів

В сьогоднішніх урочистостях, присвячених відкриттю нового сезону руху поїздів на дитячій залізниці, взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Народний депутат України Віктор Остапчук, начальник Південної залізниці Олександр Філатов, ректор Української державної академії залізничного транспорту Микола Данько. За словами Андрія Моченкова, дитяча залізниця давно стала символом Харкова. За її листівками дізнаються про наше місто, про славетних людей Харківщини. Але «Мала Південна» - це не тільки місце дитячого відпочинку, це і хороша професійна база підготовки юних залізничників.

«Віддаючи данину поваги багатотисячному колективу залізничників Харківської області, ми традиційно 1 травня збираємося тут і беремо участь у відкритті нового сезону руху поїздів на дитячій залізниці. Цього року воно присвячене 70-річчю визволення області від німецько-фашистських загарбників.

Завдяки керівництву Південної залізниці, профспілкам, трудовому колективу, керівництву області та міста тут  створена одна з небагатьох професійних вертикалей підготовки майбутніх кадрів для залізничного транспорту не тільки нашої області, а й усієї України.

У цей святковий день дозвольте мені передати привітання і поздоровлення від голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Побажати всім щастя і добра. Ну, а Малій Південній - в добру путь!», - привітав присутніх Андрій Моченков.

У ході концертної програми маленькіі представники найстаріших династій харківських залізничників були відзначені цінними подарунками. Переможцям конкурсу дитячих малюнків вручили дипломи, а кращі випускники «Малої Південної» отримали іменні запрошення на бюджетну форму навчання Академії залізничного транспорту.

Довідка. Перший потяг на Малій Південній відправився у рейс 8 листопада 1940 року. Протяженность колії – 3 км. Дитяча залізниця працюватиме до 31 жовтня.