Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кількістю приватних підприємців і нових робочих місць Харківський регіон постійно перебуває серед лідерів

За кількістю приватних підприємців і нових робочих місць Харківський регіон постійно перебуває серед лідерів

Про це заявив сьогодні в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, за результатами 1 кварталу 2013 року Харківщина знаходиться у десятці успішних областей, де кількість створених робочих місць більше, ніж кількість ліквідованих. Голова ХОДА підкреслив, що в умовах кризи переорієнтація підприємств на випуск продукції, яка перш за все затребувана на внутрішньому ринку - це питання їх виживання.

«Як тільки настає економічна криза, весь світ закривається - починає купувати своє, інвестувати у себе. А якщо це обладнання не підходить для роботи, то разом з таким недалекоглядним рішенням керівників будуть страждати і трудові колективи. Сьогодні це стосується багатьох харківських підприємств, орієнтованих на російський ринок. А росіяни дуже жорстко навчилися себе захищати.

Тому питання виживання підприємства це не тільки питання його керівництва і власників, це ще й питання трудових колективів. Тому що їх неправильна позиція - це втрата робочих місць тих, кого ви сьогодні представляєте. Я сподіваюся, що харківські трудові колективи здатні підказати це навіть найкращим і шанованим менеджерам», - сказав Михайло Добкін.