Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 10 травня аграрії Харківщини планують завершити комплекс весняно-польових робіт

До 10 травня аграрії Харківщини планують завершити комплекс весняно-польових робіт

«Темпи всіх робіт нарощуються. Господарства в повному обсязі забезпечені якісним насіннєвим матеріалом. Весь запланований обсяг весняних польових робіт під урожай поточного року буде виконаний в оптимальні терміни і на належному агротехнічному рівні. Планується, що весь комплекс робіт в Харківській області буде завершено до 10 травня», – зазначив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, рівень забезпеченості мінеральними добривами на 30% перевершує показники минулого року – в цілому на 1 га посівної площі закуплено 60 кг добрив у діючій речовині. Робота з їх придбання для весняно-літніх підживлень озимих та ярих культур триває. Також придбано необхідну кількість усіх видів засобів захисту рослин. Створено необхідний запас паливо-мастильних матеріалів.

Харківська область, що відноситься до лісостепової зони України, першою у своїй кліматичній зоні закінчила сівбу ранніх зернових і зернобобових культур на всій запланованій площі. На сьогодні до неї приєдналися ще три області – Полтавська, Хмельницька і Чернівецька.

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України перший заступник Міністра аграрної політики та продовльства України Іван Бісюк, станом на 25 квітня в Україні посіяні ранні зернові на площі 2 млн. 796 тис. га, що становить 97% від плану. Триває сівба пізніх зернових і круп'яних культур. На 25 квітня в середньому по Україні кукурудзою на зерно засіяно 27% від запланованих площ, у Харківській області – 28%, в зоні лісостепу цей показник становить 24%.