Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни

Держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни

Про це у програмі «Час влади» на ХОД ТРК розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що на сьогодні Харківщина пишається госпіталем для ветеранів Великої Вітчизняної війни, адже за 2,5 роки він досяг європейського рівня. У госпіталі відремонтовані палати, замінені ліжка, створений операційний блок та реанімація, працюють стоматологічні кабінети, лабораторія, кабінет фізіотерапії та інші. «Люди звикли, якщо все на високому рівні, то це має бути платно. Але сьогодні держава виконує свої зобов’язання, - зазначив Ігор Шурма, - і саме тому я вважаю, що усі інваліди та учасники Великої вітчизняної війни у госпіталі мають гідні умови».

Заступник голови ХОДА також розповів, що на Харківщині працює програма для інвалідів та учасників війни щодо безоплатних операцій з приводу катаракти, забезпечення слуховими апаратами та зубопротезування.

Ігор Шурма зазначив, що кожного року на зубопротезування ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни виділяється значне фінансування. На Харківщині відпрацьовується достовірний реєстр всіх інвалідів війни І-ІІІ групи, всіх учасників війни, всіх учасників бойових дій. До кінця першого півріччя послуга зубопротезування буде надана всім інвалідам та ветеранам Великої Вітчизняної війни.

«Нам сьогодні дуже допомагають соціальні ініціативи Президента, його особистий контроль, під який він узяв учасників та ветеранів ВВВ, дітей-сиріт та малозабезпечених людей. Соціальна складова дій та контролю Президента сьогодні допомагає владі на місцях безпосередньо доходити до кожної людини», - зазначив заступник голови ХОДА.