Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

84% пацієнток Регіонального перинатального центру - це мешканки сільської місцевості

84%  пацієнток Регіонального перинатального центру - це мешканки сільської місцевості

Про це сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма під час програми «Час влади» на ХОД ТРК. Розвиток в Україні мережі перинатальних центрів, за його словами, розпочався завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя, нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем.

«Це система опіки над жінкою, у якої вагітність протікає з ускладненнями, опіки над новонародженими дітьми з патологіями, виходжування їх. Це цілий комплекс, оснащення якого відповідає найсучаснішим світовим клінікам. За рік діяльності у перинатальному центрі прийняли більше 1500 пологів , народилося більше 1600 малюків. 84% всіх жінок, які народили з патологією чи відхиленнями, це жителі сільської місцевості. До 2012 року хто в сільській місцевості міг розраховувати народити дитину передчасно, і щоб її виходили?» - наголосив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що Регіональний перинатальний центр, оснащений найновішим обладнанням, дав змогу врятувати тисячі людських життів.

«До відкриття перинатального центра виживаність дітей масою до 1,5 кг по області була 51%, сьогодні – 94%. Середня виживаність дітей з патологією колись була 30%, сьогодні 70%. Тож реалізація соціальної ініціативи Президента сьогодні дарує людям життя», - сказав віце-губернатор.