Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будь-яка професія дає можливість себе проявити. Костянтин Грищенко

Будь-яка професія дає можливість себе проявити. Костянтин Грищенко

Як зазначив сьогодні в ході відкритої лекції «Вища освіта - свідомий вибір» Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, у найближчі п’ять років будуть затребувані технічні і математичні професії. «Сьогодні Україна один з основних центрів розробки програмного продукту. Але насправді, тільки від чверті до третини випускників відповідних вузів відповідають тому рівню, який необхідний для того, щоб конкурувати з іншими центрами цих робіт. Медицина завжди буде затребувана. Будуть також затребувані високотехнологічні професії, ще й професія геолога, хіміка теж необхідна. Мабуть складно буде юристам і економістам. Тому що багато людей пішли у цю професію», - сказав Костянтин Грищенко.

Проте, він зазначив, що сьогодні в сучасному високотехнологічному світі попередні уяви про рутинну роботу в будь-якій професії відходить назад.

«Будь-яка професія дає можливість себе проявити і застосовувати найвищі, найсучасніші технології. Відтак, якщо серце лежить до техніки, закликаю всіх туди йти. Але в жодному разі не треба силувати себе», - зазначив Віце-прем'єр-міністр України.

Теги