Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

Стартував прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

До 1 червня триватиме прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Як наголосив сьогодні в ході засідання організаційного комітету конкурсу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, проведення подібних конкурсів - це ефективний спосіб підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також підвищення бізнес-активності в ньому.

«У нас вже є досвід проведення цього конкурсу, і він показав себе досить ефективним. Дуже важливо, що він дозволяє нашим ініціативним і талановитим людям напрацьовувати необхідний досвід. Адже досвіду розробки проектів, підготовки бізнес-планів, техніко-економічних обгрунтувань у наших перспективних фахівців дуже мало - ми щороку відзначаємо збільшення кількості проектів, але те, що подається, часто можна критикувати з точки зору інвестиційної привабливості, ефективності. І з цієї точки зору конкурс - це прекрасна можливість потренуватися навіть для тих учасників, які не стануть переможцями в одній із номінацій», - сказав заступник голови області.

Як повідомив у свою чергу директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка, в цьому році в конкурсі зможуть брати участь не тільки українські, а й зарубіжні автори проектів, які готові реалізувати свої ідеї на території регіону. Переможці визначатимуться у 26 номінаціях. В цілому тематика конкурсу охоплює всі сфери економічної діяльності: від машинобудування та енергетики до охорони здоров'я, культури і туризму. Крім того, в окремій номінації «Кращий інвестиційний проект економічного розвитку міста» і «Кращий інноваційний проект регіонального економічного розвитку» будуть розглянуті проекти, здатні позитивно вплинути на розвиток економіки м. Харкова та Харківського регіону в цілому.

Подати заявку на участь у конкурсі можна, відправивши на адресу оргкомітету заповнену форму опису проекту.

«У 2010 році до нас на конкурс надійшло 188 заявок, при цьому на організацію у нас було зовсім мало часу. Торік ми розглянули вже 250 заявок, а цього року розраховуємо на не менш 300 учасників», - зазначив Олександр Дудка.

Підбиття підсумків конкурсу, вручення нагород та презентація проектів-переможців відбудеться на Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» 6 вересня 2013 року.