Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода між урядом і зернотрейдерами дає можливість нерегулятивними методами гарантувати продовольчу безпеку

Угода між урядом і зернотрейдерами дає можливість нерегулятивними методами гарантувати продовольчу безпеку

Як наголосив сьогодні в Харкові Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, Уряд задоволений результатами, які дає підписана угода між Кабінетом Міністрів і зернотрейдерами. За його словами, до початку нового маркетиногового року буде підготовлений новий документ, в якому будуть враховані всі недопрацювання діючої угоди.

«Вже 2 роки поспіль ефективно працює такий декларативний документ, як угода між урядом і зернотрейдерами, яка дає можливість мати баланси, дає уряду можливість нерегулятивними методами забезпечити продовольчу безпеку, а зернотрейдерам - виконувати свої зобов'язання на зовнішньому ринку. На новий маркетинговий рік буде нова угода. Її буде підготовлено до 1 липня, там будуть враховані всі недопрацювання минулих років. У цілому я дуже задоволений роботою такої форми», - сказав Міністр.

Також Микола Присяжнюк повідомив, що 24 квітня на нараді з Радою експортерів було ухвалено рішення зняти всі обмеження на експорт зерна.

«Ми вчора провели чергову нараду з радою експортерів і вирішили відпустити у вільний ринок всі зернові, в тому числі і пшеницю. За прогнозами додатково за травень-червень 300-500 тисяч тонн пшениці буде експортовано», - сказав він.