Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр забезпечує якісно інший рівень надання високоспеціалізованої допомоги матері і дитині

Регіональний перинатальний центр забезпечує якісно інший рівень надання високоспеціалізованої допомоги матері і дитині

Про це сьогодні після відкриття відремонтованого приймального відділення Обласної клінічної лікарні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, найважливішим пріоритетом соціальної політики Президента України стала підтримка високоспеціалізованої допомоги матері і дитині у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» зі створенням у кожному регіоні перинатальних центрів.

«Більше року тому ми отримали завдання в стислі терміни побудувати новий перинатальний центр. Ми з таким завданням впоралися, і сьогодні перинатальний центр забезпечує якісно інший рівень надання високоспеціалізованої допомоги матері і дитині. Всього за минулий рік в регіональному перинатальному центрі прийнято 1584 пологи, на світ з'явилося 1620 малюків, у тому числі 162 глибоко недоношених. За час роботи центру надано допомогу 4757 пацієнтам», - сказав губернатор Харківщини.

Також він додав, що за перший рік роботи Центру покращилася виживаність дітей найбільш важкої групи з екстремально низькою масою тіла з 27% до 30%, а у ваговій категорії до 1499 грам показник виживаності покращився практично вдвічі - з 51% до 94%, що відповідає якості роботи служби в розвинених європейських країнах.