Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шоненбергером

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шоненбергером

Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні паном Крістіаном Шоненбергером. Також на зустрічі були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. У ході зустрічі обговорювалися питання підвищення інвестиційної привабливості Харківської області для іноземних компаній, розширення співробітництва між регіоном і Швейцарією.

Як зазначив Михайло Добкін, Україна має чому повчитися у Швейцарської Конфедерації.

«Я дуже часто наводжу як приклад саме Швейцарію, коли мова йде про справжню самоорганізацію людей, про можливості місцевого самоврядування. Для нас це сьогодні дуже актуальна тема, тому що зроблені перші кроки з модернізації існуючого законодавства щодо органів місцевого самоврядування. Ми намагаємося на регіональному рівні проявляти ініціативу з децентралізації влади, і, знаючи про можливості, які є у місцевого самоврядування, якщо вони підкріплені ще й фінансово, я є прихильником розширення прав органів місцевого самоврядування», - сказав голова області.

«Швейцарія є одним з ключових інвесторів у вашій країні, і ми будемо докладати всіх зусиль, щоб розвивати співпрацю. Також ви згадали, що задоволені кооперацією між областю і швейцарським бюро зі співпраці, і ми сподіваємося, що ви і далі будете розвивати плідне співробітництво у цій сфері. Що стосується місцевого самоврядування, то у нас воно дуже сильне, оскільки у нас багато етнічних, мовних груп, і працювати в таких умовах на централізованому рівні було б дуже складно», - зазначив у свою чергу пан посол.