Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво Харківщини зацікавлене в збереженні кількості телекомпаній у регіоні

Керівництво Харківщини зацікавлене в збереженні кількості телекомпаній у регіоні

Сьогодні в Харкові відбувся семінар з питання перспектив розвитку цифрового телевізійного мовлення. У семінарі взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня, директор ДП «Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр» Олександр Дергільов, керівники Центру адвокатури та лобіювання Незалежної асоціації мовників Катерина М'ясникова та Ольга Большакова, медіаексперт Діана Проценко, а також керівники основних телевізійних каналів місцевого мовлення. У ході семінару обговорювалися проблемні питання впровадження цифрового телебачення в Україні, а також вироблялися шляхи для мовників в аналоговому режимі успішно продовжити роботу після переходу на цифрове мовлення. За підсумками семінару буде складено лист-звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з напрацьованими на Харківщині пропозиціями.

Як зазначила у ході семінару Вікторія Маренич, керівництво Харківщини зацікавлене в тому, щоб кількість мовників у регіоні не тільки не скорочувалася, а й збільшувалася, тому влада надаватиме всебічну підтримку місцевим телеканалам у процесі переходу на цифровий режим мовлення.

«Ми не зацікавлені в скороченні кількості мовників на території Харківської області. Ми прагнемо зберегти і примножити кількість тих, хто здійснює мовлення у нас на місцях, і саме тому ми зібрали сьогодні всіх людей, хто безпосередньо в цьому процесі бере участь. Сьогодні ми прояснили ситуацію, щоб надалі вживати заходів щодо створення умов для безболісного переходу місцевих каналів на цифрове мовлення», - сказала вона.