Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У конкурсну програму V кінофестивалю «Харьковская сирень» включено 36 фільмів з 17 країн

У конкурсну програму V кінофестивалю «Харьковская сирень» включено 36 фільмів з 17 країн

Для участі в ювілейному Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» надійшло 248 фільмів з 33 країн. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, це рекордна кількість заявок за всі 5 років існування фестивалю. У результаті роботи селекційної комісії було відібрано 36 фільмів з 17 країн світу. Серед них 21 стрічка – ігрове кіно, 7 – документальні фільми та 8 – анімація.«Хотілося б, щоб на фестивалі було представлено якомога більше різних країн. 33 країни – це якась антологія для тих, хто планує робити кіно. У кожної з них своя історія, своя техніка, своя кіномова», – підкреслила Вікторія Маренич.

За її словами, пройшли відбір картини з таких країн, як Україна, Франція, Польща, Росія, Аргентина, Іспанія, Естонія, Італія, Бельгія, Греція, Канада, США, Великобританія, Нова Зеландія, Азербайджан, Китай і Болгарія.

Також заявлялися кінематографісти з держав Білорусь, Боснія і Герцеговина, Німеччина, Грузія, Індія, Ісландія, Ірландія, Казахстан, Марокко, Нідерланди, Об'єднані Арабські Емірати, Португалія, Сербія, Сирія, Словенія, Швеція.