Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін бере участь в економічному Євросаміті «Росія – СНД – ЄС»

Михайло Добкін бере участь в економічному Євросаміті «Росія – СНД – ЄС»

Сьогодні в Лондоні стартує економічний Євросаміт «Росія – СНД – ЄС», присвячений питанням євроінтеграції та розширення економічного співробітництва між країнами СНД і Європейським Союзом. У саміті бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Як зазначив глава області в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором», основна мета поїздки – знайомство з досвідом Великобританії у створенні сприятливих умов для бізнесу.

«Я хочу подивитися, як у кращих для інвестора державах світу працюють над поліпшенням умов для бізнесменів. Є держави, які за дуже короткий термін з інвестиційно непривабливих ставали привабливими для інвестора. Їх досвід мене і цікавить. Як правило, найуспішніші держави застосовували і застосовують у себе якусь подобу англійської економічної моделі. Одні з найбільш економічно сильних країн – Сінгапур, Австралія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати – всі вони так чи інакше переймали досвід у Великобританії. Винаходити тут щось своє – не має сенсу, у нас нема стільки часу і таких повноважень. А от подивитися на те, що ми можемо адаптувати до наших умов, необхідно. Я думаю, що досвід, який ми отримаємо, буде нам дуже корисний», – підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, за останній час інвестиційна привабливість Харківщини значно зросла, що підтверджує інтерес іноземних бізнесменів до нашої області.

«За три роки непростої роботи нам вдалося досягти того, що наш регіон з кінця рейтингу, в якому оцінювалися області України за конкурентоспроможністю, інвестиційною привабливістю, діловим кліматом, зумів міцно закріпитися в першій трійці. Прихід сюди американських і вітчизняних інвесторів з будівництва величезного свинарського комплексу – це результат не наших кліматичних переваг, тому що Полтавська область, Хмельницька і ряд інших регіонів в цьому плані більш привабливі. Вибір припав на Харківську область тільки тому, що тут інвестори побачили реальний шлях без зволікання і якихось поборів швидко подолати шлях від ініціювання проекту до його реалізації. Для нас це найвища оцінка, тому що її дає бізнес своїми грошима, заявляючи нам, що тут ризики мінімальні», – сказав голова області.