Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році в Харківській області буде відкрито близько 14 додаткових груп та побудовано 2 нових дитячих садки

У 2013 році в Харківській області буде відкрито близько 14 додаткових груп та побудовано 2 нових дитячих садки

Харківська область дуже різноманітна в плані забезпечення місць у дошкільних закладах. Є території, де кількість місць перевищує кількість дітей, а в інших місцях, де більша кількість робочих місць і є доступ до різних можливостей самореалізації людини, народжуваність вища, і існує проблема з місцями в дитячих садках. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади».

Він зазначив, що на території Харківської області цього року планується реалізувати два великі проекти – побудувати два нових дитячих садка в місті Лозова та селищі Пересічна Дергачівського району. У Лозовій цілий житловий мікрорайон знаходиться в стороні від основної частини міста, і батькам буде зручніше водити дітей в новий дитячий садок на 100 місць, а Пересічна – селище, що розвивається, в ньому вже більше 11 тисяч жителів. Будівництво в населеному пункті дитячого садка на 5 груп вже внесено в програму соціально-економічного розвитку, а також надіслано документи в Кабінет Міністрів.

«Дошкільні установи – це не тільки автономно садки, які споруджуються автономно, це і будівництво і реконструкція всередині шкіл, в системі НВК. Кількість школярів дещо зменшується. Школи були розраховані на іншу потужність. У тих приміщеннях, які сьогодні звільняються і є можливість відокремити їх для дітей, ми відкриваємо дитячі садки на 1-2 групи. У минулому році в Харківській області було відкрито 42 таких заклади. У цьому році менше, поки ми плануємо відкрити 14. Я думаю, що в Харківській області цю проблему ми вирішимо в наступному році повністю», – зазначив Євген Савін.

Також заступник губернатора зазначив, що на сьогодні в самому Харкові кількість місць менше, ніж кількість дітей, але місто стрімко йде до вирішення цієї проблеми. Свого часу будівлі дитячих садків передавалися різним структурам, а зараз ведуться переговори про їхнє повернення у власність територіальної громади. Після реконструкції в них знову відкриваються дитячі садки.