Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

9 районних газет Харківщини стануть учасниками пілотного проекту з реформування комунальних ЗМІ

9 районних газет Харківщини стануть учасниками пілотного проекту з реформування комунальних ЗМІ

Про це повідомила сьогодні в ході наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Це «Сільські новини» Валківського, «Червона зірка» Чугуївського, «Трибуна трудящих» Харківського, «Зоря» Золочівського, «Промінь» Краснокутського, «Маяк» Богодухівського, «Наш край» Кегичівського районів, а також «Обрії Ізюмщини» та «Вісник Куп'янщіни».

Також управління та обласна організація НСЖУ мають намір запропонувати міжвідомчій робочій групі «Відкрита розмова», яку очолює Прес-секретар Президента Дарія Чепак, провести ряд семінарів або навчальних тренінгів щодо найбільш нагальних питань для керівників районних комунальних ЗМІ всієї України.

Вікторія Маренич зазначила, що у Харківській області є позитивний досвід проведення подібних семінарів, який регіон готовий поширити на всеукраїнському рівні.

«Харків готовий стати базовим містом для проведення таких семінарів у східній частині України. Можна було б залучити європейських експертів. Європейські ЗМІ вже пройшли цей шлях, особливо в країнах соцтабору. Чому б їм не поділитися успішним досвідом? Нехай з 100 моментів ми розглянемо тільки 1, але це буде той досвід, який вже пройдений, не потрібно буде придумувати власний шлях і винаходити велосипед», – заявила начальник управління.