Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 районів Харківської області приступили до сівби ранніх зернових

20 районів Харківської області приступили до сівби ранніх зернових

В Харківській області розпочався весняний сів. Про це в ході селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань проведення комплексу весняно-польових робіт повідомив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов. «За оперативною інформацією Департаменту, на 10 квітня 20 районів Харківської області вже приступили до сівби ранніх зернових і зернобобових культур. Всього по області засіяно 68 тис. га, що становить 30% від запланованої площі посіву (223,6 тис. га). Посіяно 58 тис. га ячменю (32% від плану), 6,9 тис. га гороху (25%), 2,4 тис. га вівса (22%) і 745 га ярої пшениці (17% від плану)», – зазначив він.

Найбільш активно проводять посівні роботи господарства Барвінківського району, де вже засіяно 88% від запланованої площі, Близнюківського – 73%, Сахновщинського – 69%, Куп’янського – 64%.

Крім того, в області вже проведено прикриття вологи на 678,6 тис. га (56% від плану). Господарства Барвінківського, Зачепилівського, Куп’янського, Лозівського та Первомайського районів повністю завершили боронування. Підготовлено під посів (закультивовано) 245,9 тис. га (20% від запланованої площі), повністю завершилися ці роботи в Ізюмському районі. В Барвінківському районі вони проведені на 94% запланованих площ, в Сахновщинському – на 62%.

«Час, який нам у цьому році дала погода, сільгосппідприємства максимально використовували для того, щоб підготувати всі необхідні матеріально-технічні ресурси. До моменту виходу першої сівалки в поле всі господарства були повністю забезпечені всім необхідним – насінням, мінеральними добривами, засобами захисту рослин, паливом. І сьогодні, як тільки дозволяють погодні умови і температура грунту, всі швидко включаються в роботу. За сприятливих погодних умов очікуємо, що до кінця тижня сів будуть вести всі райони і закінчать його за 5-6 днів», – підкреслив Віталій Панов.

Теги