Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готова розвивати економічну співпрацю з Королівством Нідерланди

Харківщина готова розвивати економічну співпрацю з Королівством Нідерланди

Сьогодні в Харкові відбувся семінар «Відкрий для себе Нідерланди. Нові горизонти економічного співробітництва». У семінарі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, а також представники голландського і українського бізнесу. В ході семінару обговорювалися такі питання, як бізнес-партнерство між підприємцями Нідерландів та України, а також перспективи співпраці у сфері агробізнесу.

«Семінар - це прекрасна можливість розповісти вам про Нідерланди і про те, що ми можемо запропонувати вам, щоб співпраця між нашими країнами була по-справжньому двосторонньою. Для нас Харків - це місто, яке ми добре знаємо з футбольного чемпіонату «Євро-2012». І хоча наша команда, яка тут грала 3 матчі, всі матчі програла, зате ми придбали багато добрих знайомих серед харків'ян, а голландці, які були тут, вважають Харків дуже гостинним. І зараз ми вирішуємо, що можна побудувати на цій симпатії, яке економічне продовження. Тому ми вирішили організувати торгову місію, яка зараз приїхала в Харків. Вона досить широка, охоплює багато галузей, і всі її представники відкриті для нових можливостей», - сказав в ході семінару Пітер Ян Волтерс.

Як зазначив у свою чергу Сергій Авершин, у Харківській області також готові розвивати економічну співпрацю з Королівством Нідерланди.

«Ми сподіваємося, що після проведення таких заходів наша дружба перетвориться на міцні ділові відносини. Історично так склалося, що краще розвиваються ті країни, які активніше займаються торгівлею, обмінюються досвідом у соціальних, економічних, гуманітарних, культурних питаннях. Королівство Нідерланди - це країна, яка вже кілька сотень років демонструє лідерство в комерції, в умінні працювати, в умінні вибудовувати свої ділові відносини на територіях інших країн. Ми дуже раді вітати тут голландську делегацію, яка вибрала саме Харківську область для того, щоб показати відкритість бізнесу і запропонувати нашим бізнесменам цікаві рішення», - сказав він.