Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готова співпрацювати з представниками голландського бізнесу

Харківщина готова співпрацювати з представниками голландського бізнесу

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Пітером Яном Волтерсом, а також представниками голландського бізнесу. Юрій Сапронов від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна привітав гостей в Харкові і розповів про регіон і його досягнення.

«Територія Харківської області становить більше 5% від усієї території України. У Харківській області зосереджена значна частина багатьох корисних ресурсів. На території регіону видобувається понад 40% усього українського газу. Вигідне географічне положення нашого регіону обумовлює одну з його основних перспектив - як розвиток великого транспортного логістичного центру. В області працює понад 600 промислових підприємств, які виробляють все, починаючи від літаків, танків, турбін до товарів народного споживання. Авіапромисловий комплекс в області, на наш погляд, один з найбільш перспективних напрямків для бізнесу, включає в себе більше тисячі підприємств. Крім того, Харківський регіон є абсолютним лідером в Україні як центр освіти і науки. У Харкові в різний час навчається від 280 до 300 тисяч студентів. За підсумками 2012 року Харківська область серед всіх регіонів України за конкурентоспроможностю посіла друге місце після міста Києва. Також відоме англійське видання Financial Times вважає місто Харків найбільш інвестиційно привабливим містом України. У рейтингу інвестиційної привабливості, який проводило Державне агентство з інвестицій, Харківська область посіла почесне перше місце в Україні», - сказав Юрій Сапронов.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Пітер Ян Волтерс в свою чергу подякував керівництву Харківщини за гостинність та зазначив, що Харківський регіон у плані ведення бізнесу дуже цікавий для голландців.

«Існує багато компаній, які можуть поділитися досвідом роботи у вашій області, тому що Харківщина надає широке коло можливостей від промисловості і сільського господарства до науково-дослідних робіт. Це також причина, чому торгова місія, яку я маю честь очолювати, представляє широкий спектр галузей економіки», - зазначив Пітер Ян Волтерс.