Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України в рейтингу інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України в рейтингу інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності

 Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Харківська область впродовж останніх двох років демонструє стрімке зростання всіх показників у всіляких експертних дослідженнях. Зокрема, це стосується рейтингів різних незалежних структур щодо інвестиційної привабливості регіонів України.

 «Мені дуже приємно відзначити, що Харківська область впродовж останніх двох років демонструє стрімке зростання показників у всіляких експертних дослідженнях, які проводяться незалежними організаціями. Буквально сьогодні з'явилася інформація про те, що Київський міжнародний інститут соціології та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, виконуючи спеціальне доручення Президента України, оцінили можливості і склали рейтинг інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності всіх регіонів України. Мені приємно сказати, що Харківська область посіла високе перше місце, випередивши Дніпропетровську, Донецьку, Львівську області та місто Київ», - сказав голова ОДА.

Він підкреслив, що це не єдиний рейтинг, у якому Харківщина посідає провідні місця.

«Фонд ефективного управління другий рік поспіль ставить Харківську область до трійки лідерів з бізнес-клімату та інвестиційної привабливості. Журнал Financial Times дав місту Харкову дуже високі оцінки серед багатьох східно-європейських міст. Також коли порівнювали можливість роботи в тому чи іншому регіоні, Харківська область отримувала найвищі оцінки. Це говорить про якусь системність. Сьогодні незважаючи на кризу за межами України і кризу всередині країни, незважаючи на те, що ми ще дуже далекі від ідеальних взаємин «влада-бізнес-суспільство», ми в Харківській області дуже далеко просунулися для того, щоб бути першими, хто буде готовий прийняти іноземних і вітчизняних інвесторів, надавши їм максимально сприятливі умови, коли зміниться економічна ситуація в світі, а кон'юнктура буде сприятлива як для України, так і для Європи. Я можу тільки привітати всіх мешканців нашого регіону з такою високою оцінкою і з тим, що ми в черговий раз показали, що готові допомагати бізнесу не на словах, а на ділі», - додав Михайло Добкін.