Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд посилює контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості із заробітної плати

Уряд посилює контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості із заробітної плати

«За три роки з березня 2010 року заборгованість по зарплаті знижена на 44% – з 1 млрд. 737 млн. гривень до 978,6 млн. гривень. Уряд посилює контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості», – зазначив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати. За його словами, з початку року заборгованість із заробітної плати на підприємствах, які перебувають у сфері управління центральних органів виконавчої влади, зменшилася на 2,6 млн. грн. (0,6%) і становить 457,3 млн. грн. Це 47% від загальної заборгованості із заробітної плати по країні. З 1 січня 2013 року заборгованість із заробітної плати на економічно активних комунальних підприємствах знизилася майже на 20% (на 7,3 млн. грн.) і становила 32,3 млн. грн. За станом на 29 березня 2013 року заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери відсутня.

Олександр Вілкул підкреслив, що Міністерства повинні проаналізувати ефективність роботи керівників підприємств, які знаходяться в їхньому підпорядкуванні, і при необхідності зробити кадрові висновки. Також необхідно підвищити ефективність роботи державних підприємств – це стосується освоєння нових ринків, впровадження сучасних технологій та підвищення конкурентоспроможності.

«Своєчасність виплати зарплат знаходиться на постійному контролі Уряду. Має бути забезпечена ефективна взаємодія між центральними і регіональними органами влади, представниками бізнесу. За 2011-2012 роки судами розглянуті і прийняті відповідні рішення за 1305 кримінальними справами. Нині правоохоронними органами розслідуються 1505 кримінальних проваджень, пов'язаних з несвоєчасною виплатою зарплати. Держава захищає інтереси працівників. Заробітні плати повинні платитися вчасно», – сказав Олександр Вілкул.