Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочався І Всеукраїнський конкурс вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства ім. Я. С. Степового

У Харкові розпочався І Всеукраїнський конкурс вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства ім. Я. С. Степового

3 квітня на сцені ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка відбулось урочисте відкриття І Всеукраїнського конкурсу вокально-хорового та інструментального ансамблевого виконавства, приуроченого до 130-річчя з дня народження видатного композитора, педагога і музичного критика Я. С. Степового. Свої вітання учасникам конкурсу переказав перший заступник Міністра культури Тимофій Кохан. «Нинішній конкурс – це не просто демонстрація досягнень і виконавського рівня мистецьких колективів училищ і коледжів культури. Впевнений, що він дасть можливість визначити стан та окреслити напрямки подальшого професійного становлення студентів. Саме тому Міністерство культури підтримало це творче змагання і висловлює вдячність Департаменту культури Харківської облдержадміністрації, мистецьким навчальним закладам Харківщини за ініціативу, організацію і проведення конкурсу», – зазначив у вітальному листі заступник Міністра.

Директор департаменту культури та туризму Дмитро Кузнєцов переказав щирі привітання організаторам та учасникам конкурсу від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. Він подякував за підтримку ініціативи проведення цього конкурсу, побажав гостям комфортного перебування в нашому гостинному місті, а учасникам конкурсу – натхнення та удачі.

Творчі змагання будуть проходити 4 квітня з 10:00 в приміщенні Палацу студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (вул. Пушкінська, 79). Участь у конкурсних прослуховуваннях візьмуть більше 400 студентів з 11 вищих мистецьких навчальних закладів Ужгорода, Херсону, Вінниці, Гадяча, Дніпропетровська, Донецька, Лозової, Мелітополя, Ніжина, Олександрії, Харкова. Конкурсні випробування пройдуть у номінаціях «хорові колективи», «вокальні ансамблі» та «інструментальні ансамблі».

Організатори конкурсу – Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Харківське училище культури та Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів за підтримки Міністерства культури України.

Теги