Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З року в рік аграрії Слобожанщини отримують більш стабільні і більш високі результати в сфері рослинництва

З року в рік аграрії Слобожанщини отримують більш стабільні і більш високі результати в сфері рослинництва

У ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів про успіхи аграрного сектора Харківщини, зокрема - про розвиток рослинництва. Він підкреслив, що з року в рік аграрії Слобожанщини отримують все більш стабільні і більш високі результати за всіма традиційними культурами, які можливо виростити в регіоні. За словами Михайла Добкіна, Україна має колосальний невикористаний потенціал в агарному секторі і при ефективній роботі в цьому напрямку може стати однією з провідних країн світу з виробництва зерна. «США сьогодні продають 85 млн. тонн зерна за межі своєї країни. Можливості України - 100-120 млн. тонн, але сьогодні Україна не використовує і половини свого потенціалу у сфері сільського господарства, адже наші можливості з виробництва зерна, молока, м'яса, птиці в рази більше ніж сьогодні », - сказав Михайло Добкін.

Він зазначив, що якщо Україна стане одним з провідних гравців на світовому ринку продовольства, це зробить нашу країну не тільки економічно, але й політично сильнішою.

«Досвід показує, що ті держави, які стабільно готові забезпечувати інші держави енергоносіями або продуктами харчування, користуються великою повагою в світі. Для України це важливо. Харківська область, яка має майже 2 млн. га сільськогосподарської землі, - це серйозний майданчик для реалізації всіх державних проектів в плані продовольчої безпеки і в плані нарощування експортного потенціалу», - підкреслив голова ХОДА.