Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 10 млн. грн. було спрямовано у 2012 році на заходи з профілактики та лікування ВІЛ- інфекцій у Харківській області

Більше 10 млн. грн. було спрямовано у 2012 році на заходи з профілактики та лікування ВІЛ- інфекцій у Харківській області

Про це повідомив сьогодні в ході засідання Обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА, заступник голови Ради Олександр Галацан.

«Фінансування завдань із забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД здійснювалося у Харківській області у 2012 році з бюджетів усіх рівнів і склало 10 млн. 148 тис грн., у 2011 році - 9 млн. грн. Майже на 1 млн. грн. були закуплені тест-системи для проведення обстежень осіб з груп ризику.

Все це підтверджує, що ми дослухаємось до пропозицій громадських організацій і намагаємось включити їх до обласної програми, як дієву складову. За останні 3 роки наша комплексна регіональна програма «Здоров’я Слобожанщини» суттєво змінилась і якісно, і щодо фінансового забезпечення. Всі заплановані нами заходи будуть виконуватися на користь нашим людям і пацієнтам», - сказав Олександр Галацан.