Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині понад 85% учнів охоплено позашкільною освітою

На Харківщині понад 85% учнів охоплено позашкільною освітою

Про це повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, в області успішно діють 102 позашкільні навчальні заклади системи освіти. У понад 6500 секціях навчається більше 12 тисяч вихованців. «Можу сказати, що це понад 51% цього контингенту, і це лише освітянські установи. Я не беру до уваги ті заклади, які входять до мережі Департаменту культури і туризму, Департаменту молоді і спорту, клуби за місцем мешкання, які є практично у всіх містах обласного значення Харківської області. Якщо ми підрахуємо всіх учнів, які охоплені позашкільною освітою, то я можу впевнено сказати що це понад 85%», - сказав Роман Шаповал.

Оскільки 2013 рік згідно з Указом Президента України оголошено Роком дитячої творчості, освітяни найбільше чекають вирішення питання фінансування позашкільних навчальних закладів у тому ж формульному розрахунку що і загальноосвітні навчальні заклади.

«Як тільки це буде вирішено, питання позашкільної освіти, які зараз перекладені центральною владою на плечі територіальних громад і органів місцевого самоврядування, будуть вирішені якщо і не повністю, то на 90%», - запевнив директор Департаменту науки і освіти.